Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров пообіцяв ввести електронні лікарняні з вересня 2021 року у всіх лікарнях

В інтерв'ю опублікованому 10 червня 2021 року віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров запевнив, що з вересня 2021 року всі лікарняні будуть видавати в електронному вигляді. Також про це Михайло Федоров повідомив на своєму телеграм каналі (див. джерело № 2). "Їх (паперові лікарняні - ред.) просто не будуть видавати і все. Не те що вони стануть не дійсними, їх не будуть видавати. Коли лікарня підключається до електронного лікарняного і починає видавати електронні лікарняні вона закриває всі, що на момент підключення були видані офлайн (у паперовому вигляді) і вже всі нові видає в електронному вигляді", - повідомив Михайло Федоров на уточнення про те, що з початку осені паперові лікарняні будуть замінені електронними (відео 3:10-3:40).
Не виконано
Сказано 10 червня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/ln3LWCn-tmI?t=189
  • https://t.me/zedigital/693
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3307943-v-ukraini-podovzili-perehidnij-period-dla-elikarnanih-do-1-zovtna.html
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3307943-v-ukraini-podovzili-perehidnij-period-dla-elikarnanih-do-1-zovtna.html

Результат

Враховуючи те, що остаточне запровадження електронних лікарняних в лікарнях відбудеться у жовтні 2021 року, обіцянка отримала статус «не виконано».

1 вересня 2021 року у засобах масової інформації була опублікована інформація про те, що Міністерство охорони здоров'я України продовжило перехідний період для е-лікарняних до 1 жовтня 2021 року. Про це повідомила генеральний директор директорату МОЗ з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров'я Марія Карчевич. «Отримавши зворотний зв'язок як від роботодавців, так і від медичного персоналу, ми розуміємо, що для використання нової моделі для повноцінного формування електронних листків непрацездатності потрібно більше адаптаційного періоду, тому було ухвалено рішення про продовження терміну перехідної моделі до 1 жовтня», - сказала Карчевич.

У період з 4 червня 2021 року по 1 вересня 2021 року майже 2,3 тисячі закладів охорони здоров'я (79%) почали формувати електронні висновки про тимчасову непрацездатність. Наразі вже створено більше 225 тисяч електронних медичних висновків на підставі яких видано 125 тисяч електронних лікарняних.