Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член комітету з питань антикорупційної політики

Жмеренецький пообіцяв, що найближчим часом буде прийнято законопроєкт про перегляд формули прожиткового мінімуму

23 червня 2021 року народний депутат України Олексій Жмеренецький пообіцяв, що найближчим часом буде прийнято законопроєкт про перегляд формули прожиткового мінімуму. "Щодо прожиткового мінімуму. Ви прекрасно знаєте, що є законопроєкт, який буде найближчим часом ухвалено (восени - максимум), про перегляд формули прожиткового мінімуму і прожитковий мінімум зміниться до 40 відсотків від середньої заробітної плати. Тобто буде в рамках шести тисяч гривень на рівні зараз з мінімальною зарплатою", - зафіксовано у відео (31:35 - 32:00).
У процесі
Сказано 23 червня 2021 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://youtu.be/BQOrrtBVzQU?t=1894
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68889

Результат

2 червня 2021 року Верховною Радою було прийнято у першому читанні законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму та створення передумов для його підвищення № 3515, який передбачає зазначений парламентарем перегляд формули прожиткового мінімуму. Однак до кінця поточної 5 сесії нардепи не прийняли законопроєкт у цілому.

Відповідно до пункту 2.3.2 регламенту аналітичного порталу "Слово і діло" редакція визначає статус обіцянки, термін виконання якої суб'єкт окреслює фразою "найближчим часом", впродовж поточної сесії для законодавчих ініціатив. Але, враховуючи факт попереднього зазначення крайнього строку реалізації зобов'язання, статус обіцянки буде визначено в кінці осені 2021 року.