Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук пообіцяла прийняти законопроєкт Президента України про олігархів у першому читанні до кінця 5-ої сесії

11 червня 2021 року народний депутат України Ірина Верещук пообіцяла прийняти законопроєкт Президента України про олігархів у першому читанні до кінця 5-ої сесії. "...Давайте його (законопроєкт щодо деолігархізації, - ред.) розглядати як лише перший закон з низки інших. Наш комітет буде розглядати такий законопроєкт. Він до нас поступив уже в комітет і на наступний тиждень ми його розглянемо. Прогноз. Скажу коротко: у першому читанні його вдасться прийняти. Ми його візьмемо за основу і будемо рекомендувати. Я вже розмовляла з головою комітету: ми будемо його рекомендувати, однак він потребує доопрацювань. Уже є технічні моменти, але це все технічно. Ми говоримо зараз засадничо. Ми готові заявити, що ми у такий спосіб будемо усувати олігархічні групи від управління державою? Так. Президент має політичну волю, ми, як команда, маємо показати на практиці. У парламенті. Я думаю, нам не треба буде йти на референдум і пояснювати людям чому ми не знайшли 226 серед монобільшості. Я думаю, що ми приймемо це в першому читанні. Не впевнена, що у цілому на цій сесії, але бодай би перший крок ми точно на цій сесії зробимо", - зафіксовано у Facebook (19:40 - 20:50). Нагадаємо, що у середині квітня Президент України анонсував законопроєкт про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів) № 5599.
Виконано
Сказано 11 червня 2021 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/vereschuk.iryna/posts/1669938013192715
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14273

Результат

1 липня 2021 року Верховною Радою було прийнято у першому читанні законопроєкт про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів) № 5599.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки Ірина Верещук проголосувала "за" рішення, яке було реалізовано у зазначений строк.