Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської групи "За майбутнє"
  • Член Комітету з питань бюджету

Батенко пообіцяв, що "За майбутнє" не підтримає порядок денний 5 сесії, без внесення до нього законопроекту про депортованих, операції "Вісла"

31 травня 2021 року народний депутат України Тарас Батенко пообіцяв, що "За майбутнє" не підтримає порядок денний 5 сесії, без внесення до нього законопроекту про депортованих, операції "Вісла". "Водночас, шановні колеги, ми вкотре висловлюємо стурбованість тим, що до цього часу не винесено в сесійний зал для розгляду та прийняття законопроект 2038 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання депортованими громадян України, які у 1944-1951 роках були примусово переселені з території Польської Народної Республіки. Україна повинна визнати проблеми своїх громадян, долю яких було поламано тоталітарним режимом. Їх залишилося вже зовсім мало, але дуже багато з них страждають від злочинних дій депортації до цього часу. І абсолютний цинізм ситуації в тому, що ми наполягаємо, а він не появляється в порядку денному. Тому ми не будемо голосувати за такий порядок денний, якщо ми не побачимо цих законопроектів зокрема", - виголосив позицію депутатської групи "Партія "За майбутнє" Батенко.
Виконано
Сказано 31 травня 2021 р.

Джерело

  • https://www.rada.gov.ua/meeting/stenpog/show/7727.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=72085
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=13003

Результат

1 червня 2021 року рада проголосувала  про проект Постанови про внесення змін до порядку денного п'ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання №4690-15.  У переліку законопроектів до 5 сесії , законопроекту № 2038 не було.

Жоден депутат від політсили не підтримав цю постанову, Батенко в тому числі. Обіцянка отримує статус "виконано".