Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Любченко у програмі уряду обіцяє залучити інвестиційний капітал для розвитку інноваційних та пріоритетних секторів малого та середнього підприємництва

20 травня 2021 року Рада призначила Олексія Любченка Першим віце-прем'єр-міністром України – Міністром економіки України. Програма уряду від 12 червня 2020 року зобов'язує урядовця залучити інвестиційний капітал для розвитку інноваційних та пріоритетних секторів малого та середнього підприємництва шляхом створення доступних інструментів залучення інвестицій та запровадження спеціального правового режиму діяльності.
Не виконано
Сказано 20 травня 2021 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Мінекономіки
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70298
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/87147.html

Результат

На початку листопада 2021 року Любченко написав заяву на звільнення.

З листа Мінекономіки стало відомо, що виконання цієї обіцянки передбачено шляхом створення спеціального правового режиму для ІТ індустрії «Дія City». Станом на листопад 2021 року Рада вже ухвалила законопроєкт «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні». Законопроєктом передбачається запровадження низки заходів щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні, зокрема спеціального режиму оподаткування резидентів «Дія City» відповідно до податкового законодавства.

Але закон не імплементовано. Запуск віртуальної економічної зони «Дія City» заплановано на перший квартал 2022 року, та Любченко вже не долучиться до цього процесу.

Враховуючи те, що обіцяний «інструментарій» для залучення інвестицій практично не створено, обіцянці вирішено присвоїти статус «не виконано».