Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Любченко у програмі уряду обіцяє запровадити стандарти корпоративного управління на найбільших десяти державних підприємствах

20 травня 2021 року Рада призначила Олексія Любченка Першим віце-прем'єр-міністром України – Міністром економіки України. Програма уряду від 12 червня 2020 року зобов'язує урядовця запровадити та забезпечити відповідність стандартам корпоративного управління, затвердженим Організацією економічного співробітництва та розвитку, на найбільших десяти державних підприємствах.
Не виконано
Сказано 20 травня 2021 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Мінекономіки
  • https://www.kmu.gov.ua/news/ukrayina-demonstruye-progres-u-realizaciyi-reformi-korporativnogo-upravlinnya-kristina-golubicka
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/90288.html

Результат

На початку листопада 2021 року Любченко написав заяву на звільнення.

У липні 2020 року уряд розширив перелік державних підприємств у яких реалізують реформу корпоративного управління з 10 до 15. Станом на кінець жовтня 2021 року реформа на цих підприємствах не було завершена. За інформацією заступника Міністра економіки України Голубицької від 28 жовтня 2021 року, в рамках корпоративної реформи вже затверджено 15 політик власності державних компаній, встановлено ключові показники ефективності діяльності для наглядових рад 7 компаній, для 11 компаній затверджено індивідуальні плани з корпоративного управління.

Голубицька відзначила активну роботу Мінекономіки у розробці та доопрацюванні законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення корпоративного управління юридичних осіб, акціонером (засновником, учасником) яких є держава» (№ 5593-д), що вже ухвалений Верховною Радою у першому читанні.

Враховуючи те, що Любченко залишив посаду міністра так і не забезпечивши завершення розпочатої раніше реформи, обіцянці присвоєно статус «не виконано».