Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики

Княжицький заявив, що фракція "ЄС" не буде підтримувати призначення нових міністрів інфраструктури, економіки та охорони здоров'я

18 травня 2021 року народний депутат України Микола Княжицький заявив, що фракція "Європейська солідарність" не буде підтримувати призначення нових міністрів, а саме мова йде про Міністра інфраструктури України, Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Міністра охорони здоров’я України. Княжицький: "Тому вимагаючи загалом відставки уряду і зміни влади, ми будемо голосувати за відставку всіх міністрів і не будемо голосувати за призначення нових". (відео 0:20 - 0:29) Нагадаємо, що 18 травня 2021 року ВРУ звільнила міністра охорони здоров’я Степанова, очільника Мінінфраструктури Криклія та міністра економіки Петрашка.
Виконано
Сказано 18 травня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=_oNfIoKmbOw&t=25s
  • https://www.radiosvoboda.org/a/rada-zvilnyla-kerivnyka-moz-stepanova-ta-she-dvox-ministriv/31261721.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12756
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12758
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12757

Результат

20 травня 2021 року ВРУ призначила Ляшка В.К. Міністром охорони здоров'я України. Народні депутати від фракції "Європейська солідарність" утрималися від голосування за дане призначення.

Також було ухвалено рішення про призначення ще двох міністрів:

- призначення Любченка О.М. Першим віце-прем'єр-міністром України — Міністром економіки України. Фракція "Європейська солідарність" утрималася від голосування;

- призначення Кубракова О.М. Міністром інфраструктури України. Народні депутати від фракції "Європейська солідарність" проголосували "проти" даного призначення.

Враховуючи вищевказані результати голосування обіцянка отримує статус "виконано".