Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Арахамія пообіцяв ухвалити всі 10 законопроєктів у першому читанні, що заплановані на позачергове засідання

17 травня 2021 року народний депутат Давид Арахамія пообіцяв ухвалити 10 законопроєктів, що заплановані на позачергове засідання у першому читанні. "В четвер в нас буде за ініціативою президента ще одна позачергова сесія. До неї увійдуть 10 законів, так звані "макрофін" та "МВФ". Я давав публічну обіцянку, що ми до 1-го червня маємо проголосувати. Не знаю встигаємо ми до 1 червня всю програму, але в першому читанні все пройде, половина в другому читанні і все, що ми залишимо на потім, буде на першому тижні червня, з першого по п'яте. Тоді ми завершуємо весь цей процес" (відео 1:20-2:00).
Виконано
Сказано 17 травня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=0hVF9A-pTnA&t=93s&ab_channel=%D0%9D%D0%90%D0%A8
  • https://ua.interfax.com.ua/news/political/742145.html?
  • https://www.rada.gov.ua/news/Novyny/208476.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_h2?day_=20&month_=05&year=2021&nom_s=5

Результат

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав Розпорядження №122 Про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання на 20 травня. До порядку денного було включено 8 законопроєктів. Зауважимо, що Арахамія заявляв про 10 ініціатив.

20 травня ВРУ проголосувала всі запропоновані законопроєкти в першому читанні. Варто Зауважити, що 7 проголосованих законопроєктів не набирали 226 голосів провладної фракції, що призвело б до їх не ухвалення без підтримки депутатів з інших фракцій та груп.

Не зважаючи на невірну кількість названих Давидом Арахамією законопроєкт для голосування та недостатню кількість голосів для одноосібного ухвалення законопроєктів, обіцянка отримує статус "виконано", оскільки завдяки більшості голосів фракції "Слуга народу" парламент проголосував законопроєкти.