Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Арахамія пообіцяв створити ТСК щодо "вагнерівців"

14 травня 2021 року народний депутат України Давид Арахамія пообіцяв створити ТСК щодо "вагнерівців". Бутусов: "Стосовно справи "вагнерівців"... Арахамія, що давав забов'язання створити цю слідчу комісію 3 місяці тому. Я сподіваюсь, що Давид виконає свою обіцянку і не буде продовжувати цей фарс, бо 8 місяців Верховна рада не помічає цю ганебну історію. Арахамія: "Так, вона у нас стоїть в порядку денному на наступний тиждень. Абсолютно" (відео 2:45:15).
Виконано
Сказано 14 травня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=dx-2b6mk4co&t=9915s&ab_channel=Shusteronline
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12745
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=71403

Результат

Депутат ігнорував створення ТСК за ініціативи фракції "Голос" саме по розслідуванню діяльності ПВК "Вагнер", однак за ініціативою Арахамію було ухвалено ТСК, яка передбачає розслідування фактів щодо можливого надання представниками державної влади України та іншими особами державі-агресору допомоги в протиправній діяльності проти України, що має стосунок справи "Вагнера", однак в постанові ніде конкретно цього не вказано. Обіцянка отримує статус "виконано". Статус обіцянки може бути змінено, оскільки невідомо чи буде створена ТСК займатися питанням "вагнеревців", адже в проєкт постанови взагалі не вказано чим буде займатися ТСК.

19 травня депутати ухвалили постанову №5243 про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування можливих протиправних дій представників державної влади та інших осіб, що сприяли порушенню державного суверенітету та територіальної цілісності і несли загрозу національним інтересам та безпеці України. Водночас постанова з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами "приватної військової компанії Вагнера" №4105 була відхилена.