Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Арахамія пообіцяв бути категорично проти створення будь-якої ТСК щодо роботи спецслужб

15 вересня 2020 року народний депутат України Давид Арахамія бути категорично проти створення будь-якої ТСК щодо роботи спецслужб, а саме розслідування фактів можливої причетності вищих посадових осіб України до екстрадиції "вагнерівців" із Білорусі до Росії.
Не виконано
Сказано 15 вересня 2020 р.

Джерело

  • https://ua.interfax.com.ua/news/political/687982.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_2?id=&pf3516=5243&skl=10
  • http://static.rada.gov.ua/zakon/new/WR/WR180521.htm
  • https://www.youtube.com/watch?v=dx-2b6mk4co&t=9915s&ab_channel=Shusteronline
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12745
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=71403

Результат

15 березня 2021 року Давид Арахамія зареєстрував законопроєкт №5243 про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування можливих протиправних дій представників державної влади та інших осіб , що сприяли порушенню державного суверенітету та територіальної цілісності і несли загрозу національним інтересам та безпеці України. Її метою є встановлення фактів щодо можливих протиправних дій представників державної влади України, спрямованих на співпрацю з державою-агресором та іншу антиукраїнську діяльність.

У одному з ефірів Арахамія підтвердив, що ТСК таки буде створена.

Бутусов: "Арахамія, що давав забов'язання створити цю слідчу комісію 3 місяці тому. Я сподіваюсь, що Давид виконає свою обіцянку і не буде продовжувати цей фарс, бо 8 місяців Верховна рада не помічає цю ганебну історію.

Арахамія: "Так, вона у нас стоїть в порядку денному на наступний тиждень. Абсолютно" (відео 2:45:15).

Варто додати, що депутат ігнорував створення ТСК за ініціативи фракції "Голос", однак зареєстрував та просуває створення власної ТСК, яка передбачає розслідування фактів щодо можливого надання представниками державної влади України та іншими особами державі-агресору допомоги в протиправній діяльності проти України.

19 травня депутати ухвалили постанову №5243 про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування можливих протиправних дій представників державної влади та інших осіб, що сприяли порушенню державного суверенітету та територіальної цілісності і несли загрозу національним інтересам та безпеці України. Водночас постанова з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами "приватної військової компанії Вагнера" №4105 була відхилена.

Під час ухвалення постанови №5243 у ВРУ Давид Арахамія зазначив, що нова ТСК буде займатися і питанням "вагнерівців". Таким чином, Обіцянка отримує статус "не виконано".