Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Арахамія пообіцяв виділити 3 млн грн з центрального бюджету на встановлення прапору в місті Миколаїв

19 квітня 2021 року народний депутат України Давид Арахамія пообіцяв виділити 3 млн грн з центрального бюджету на встановлення прапору в місті Миколаїв до 30-ї річниці незалежності. "Ми точно хочемо це зробити. Прапор до 30 років незалежності країни. Враховуючи бурхливу дискусію навколо цього питання, я особисто, користуючись адміністративним ресурсом, на прапор виділю кошти із центрального бюджету, щоб місцева рада витратила кошти тільки на реконструкцію скверу. Попередньо, по тендерах 3 млн", - заявив він (відео 5:30-6:20).
Виконано
Сказано 19 квітня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=JwHw9uh5s0U&t=347s&ab_channel=%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%92%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8HD

Результат

13.07.2021 Арахамія Д.Г. звернувся до Міністра фінансів України Марченка С.М. з листом за № 4д9/7-2021/230263, в якому містилась пропозиція включити до переліку об’єктів (заходів), що фінансуються у 2021 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих території об’єкт «Реконструкція частини благоустрою майданчику з улаштуванням об’єкта монументального мистецтва (стели з державною символікою) в парку «Юних героїв» обмеженого вул. Адмірала Макарова, вул. Обсерваторна та вул. Нікольська в Заводському районі міста Миколаєва». На фінансування відповідного об’єкту з Державного бюджету бюджету Миколаївської області пропонувалось виділити 5 мільйонів гривень.

15.07.2021 року комісія, утворена Міністерством фінансів України, розглянула та прийняла рішення про включення пропозиції щодо розподілу субвенції, поданої Арахамією Д.Г., до проекту акта Кабінету Міністрів України щодо розподілу субвенції між місцевими бюджетами за об’єктами і заходами.