Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Арахамія пообіцяв особисто зупинити будівництво незаконних гаражів у місті Миколаїв

19 квітня 2021 року народний депутат України Давид Арахамія пообіцяв особисто зупинити будівництво незаконних споруд, а саме гаражів у центрі міста Миколаїв. "Я читав про гаражі, які ніхто не може зупинити. Виглядає як сюрреалізм. Я не розумію як це, всі проти, а вони продовжують будувати і ніхто не може це зупинити. Я відчуваю, що приїду і сам буду це зупиняти", - заявив він (відео 10:10-10:55).
Не виконано
Сказано 19 квітня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=JwHw9uh5s0U&t=634s&ab_channel=%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%92%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8HD
  • https://news.pn/ru/criminal/252563
  • https://news.pn/ru/criminal/253202
  • https://www.facebook.com/dichena/posts/3935600653221718
  • https://novosti-n.org/news/Arest-nalozhennij-na-garazhy-po-ulycze-Sadovoj-okazalsya-nezakonnim-216978#image-1
  • https://novosti-n.org/news/V-Nykolaeve-zhylczi-problemnogo-doma-nashly-obshhyj-yazik-s-zastrojshhykom-228031
  • https://www.facebook.com/dichena

Результат

Станом на 29 квітня суд наклали арешт на будівництво гаражів за адресою вулиця Садова, 34. Обіцянка залишається в процесу виконання до остаточного вирішення ситуації та встановленні долі участі депутата у цьому процесі.

21 травня 2021 року Миколаївський апеляційний суд скасував рішення Заводського районного суду Миколаєва, винесене 29 квітня, яким накладався арешт на гаражі, що будуються за адресою: вул. Садова, 34. Апеляційну скаргу подало ТОВ "Телець-ВАК", яке є забудовником цих гаражів. Арешт на гаражі поряд з будинком на вул. Садової, 34 знято, і оскарженню це рішення не підлягає.

4 листопада 2021 року член виконкому Миколаївської міськради Андрій Стахурський повідомив, що мешканці неодноразово зустрічалися із директором "Телець-ВАК" Анатолієм Валєєвим: "Тепер, нарешті, сторони почули одне одного і дійшли спільного знаменника". Зауважимо, що домовленість стосується самого будинку, а не прибудинкової території.

Редакція направила запит до Давида Арахамії, відповіді на який не надійшло. Водночас редакції вдалось зв'язатись з депутатом Миколаївської районної ради Олександром Дяченко, який представляє партію "Слуги народу". Він був серед тих, хто намагався зупинити будівництво гаражів за адресою Садова, 34. За словами депутата, йому перешкоджали у здійсненні його депутатських обов'язків, а саме було скоєно напад. У зв'язку з цим ним було написано заяву до ДБР та відкрито 2 кримінальні справи за напад та незаконне будівництво. За інформацією Олександра Дяченка станом на лютий 2022 року справи проти забудовників поховали, а самі гаражі було добудовано. Зі слів депутата виною всьому є "стара мафія", яка продовжує свою діяльність.

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки гаражі за адресою вулиця Садова, 34 у Миколаєві були добудовані, а Давид Арахамія не доклав зусиль для розв'язання питання на користь мешканців.