Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр оборони України

Резніков пообіцяв ініціювати ноту до МЗС РФ, щоб роз'яснити пропозицію президента РФ щодо зустрічі Президента України для врегулювання ситуації на сході з ватажками невизнаних республік

23 квітня 2021 року віце-прем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков пообіцяв ініціювати ноту від МЗС України до МЗС РФ, щоб вони роз'яснили озвучену президентом РФ пропозицію Президенту України зустрітися для врегулювання ситуації на сході з ватажками так званих «ДНР» і «ЛНР»: «Якщо мова йде про обговорення проблем Донбасу, то тоді в першу чергу керівництво України повинно зустрічатися з керівниками республік «ЛНР» і «ДНР», а вже потім обговорювати ці проблеми з представниками третіх країн, якою в такому випадку є Росія», – слова президента Путіна. «Думаю, наше МЗС звернеться з нотою до МЗС РФ, я буду пропонувати такий запит, роз'ясніть, що мав на увазі керівник вашої держави. Підтвердіть, можливо, ви вже не хочете вести діалог в Мінську», – заявив Резніков (відео 52:16).
Виконано
Сказано 23 квітня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/rTwKbSlR_yI?t=3136
  • Лист Мінреінтеграції

Результат

З листа Мінреінтеграції від 8 червня 2021 року стало відомо, що міністерство листом від 6 травня звернулося до МЗС України з проханням розглянути можливість направлення відповідної ноти МЗС РФ з метою уточнення позиції РФ із зазначеного питання. Враховуючи таку ініціативу, обіцянці присвоєно статус «виконано».