Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Криклій пообіцяв протягом найближчих місяців запровадити електронну систему "CES 6.0" для ліцензування моряків

20 квітня 2021 року міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що протягом найближчих кількох місяців запровадить електронну систему "CES 6.0" для ліцензування моряків. "Є система С6. Це європейська там міжнародна, вона багато де використовується. Там сервер, там знаходиться, якщо я не помиляюсь в Данії, а всі питання там дистанційно, там тест з англійської мови. Власне моряки, які в міжнародних дальніх рейсах, вони мають знати англійську мову… Ми цю систему в найближчі кілька місяців запровадимо", - сказав Владислав Криклій (відео 42:33).
Архів
Сказано 20 квітня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/urE-kJ0mFJ0?t=2553
  • https://mtu.gov.ua/news/32779.html
  • https://www.kmu.gov.ua/news/z-1-veresnya-startuye-eksperimentalnij-proekt-z-ces-testuvannya-moryakiv

Результат

28 квітня 2021 року у Міністерстві юстиції України було зареєстровано наказ Мінінфраструктури України № 201 від 6 квітня "Про внесення змін до нормативно-правових актів Міністерства транспорту та зв’язку України та Міністерства інфраструктури України". Документ запроваджує автоматизовану систему тестування моряків без участі людини-екзаменатора. Відповідне тестування проходитиме на основі міжнародної системи "CES 6.0".

Але експериментальний проєкт з CES-тестування моряків, стартуватиме лише з вересня 2021 року, про це стало відомо в липні 2021 року.

Враховуючи те, що в травні Рада звільнила Криклія, та те, що терміни виконання обіцянки не закінчилися, публікацію перенесено до розділу «архів».