Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Бондаренко пообіцяв підтримати закон щодо повернення Верховній раді функцій регулювання виплат постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи

22 квітня 2021 року народний депутат України Олег Бондаренко пообіцяв підтримати закон щодо повернення Верховній раді функцій регулювання виплат постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи. "Ми будемо розглядати зміни до законодавства, якщо вони до нас потраплять. Скоріш за все, вони до нас потраплять з Уряду. 7 квітня Конституційним судом було прийнято рішення щодо відновлення прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а саме шляхом внесення змін до цього закону у частині визнання такими, що припинили свою чинність уповноваження з боку Верховної Ради Уряду встановлювати мінімальний розмір пенсії за інвалідністю та інших платежів, надбавок. І знов повинен бути поданий законопроєкт щодо переходу цих функцій до Верховної Ради. Тобто все це буде закріплено безпосередньо законом. Я знаю, що комітет пані Третьякової працює над цим законом, над цим працює Уряд. Ми, звісно, цей закон будемо підтримувати", - зафіксовано у відео (2:22 - 3:24).
У процесі
Сказано 22 квітня 2021 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://youtu.be/nhw8pDPbm78?t=140
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3224105-ksu-viznav-nekonstitucijnim-zmensenna-pensij-dla-cornobilciv.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70769
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14109
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14110

Результат

29 квітня 2021 року Верховна Рада проголосувала у першому читанні законопроєкт про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб № 4555. Олег Бондаренко підтримав це рішення, а також підтримав рішення про скорочення терміну підготовки цього законопроєкту до другого читання.