Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Южаніна пообіцяла не прийти на засідання ВРУ якщо буде розглядатися лише постанова про засудження протестів під Офісом Президента

25 березня 2021 року народний депутат України Ніна Южаніна пообіцяла, що не прийде на позачергове засідання Верховної Ради України, якщо на порядку денному буде розглядатися лише постанова про засудження протестів на підтримку Сергія Стерненка, які відбулися під Офісом президента 20 березня. Ведучий: "Ніно Петрівно, як ви сприймаєте ідею ухвалити постанову засуджуючу протест Верховною Радою України, і чи не буде тут спроб дорікнути саме вашій політичній силі?" Южаніна: "Я особисто говорю від себе. Якщо буде розглядатися виключно ця постанова я на позачергове засідання Верховної Ради не прийду". (відео 3:38 - 4:00)
Архів
Сказано 25 березня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=y1QGCTRv-94&t=82s
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_dep?vid=6&kod=399
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=11173
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/awt/show/7666.html

Результат

За даними сайту ВРУ 30 березня 2021 року народний депутат Ніна Южаніна була зареєстрована на позачерговому засіданні. Однак під час голосування за постанову, яка засуджує протести під Офісом Президента, народний депутат була відсутньою. Окрім того, на позачерговому засіданні розглядалася не лише дана постанова.

Виходячи з того, що на позачерговому засіданні розглядалися інші питання, а не лише Постанова про засудження подій під Офісом Президента, обіцянка переноситься в категорію "архівні обіцянки".