Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови комітету з питань антикорупційної політики

Мошенець пообіцяла, що ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва буде завершено

12 квітня 2021 року народний депутат України Олена Мошенець пообіцяла, що ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва буде завершено. Мошенець: "Ви прекрасно знаєте, що саме Президент ініціював ліквідацію ОАСКу. Це саме те, про що ви говорите..." Шабунін: "Немає зараз ліквідації" Мошенець: "Буде", - зафіксовано у відео (1:23:24 - 1:24:10).
У процесі
Сказано 12 квітня 2021 р.
Контроль виконання через 2 мiсяцi.

Джерело

  • https://youtu.be/0eHUdgPx1xs?t=5024
  • https://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=71646
  • https://www.radiosvoboda.org/a/news-oask-likvidatsiya-suddi-pare/31215716.html
  • https://unba.org.ua/news/6545-zakonoproekt-pro-likvidaciyu-oask-e-neprijnyatnim-ta-porushue-prava-gromadyan-naau.html

Результат

13 квітня 2021 року у Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду № 5369, який ініційований Президентом України.

21 квітня 2021 року у ЗМІ з'явилася інформація про те, що судді Окружного адміністративного суду міста Києва повідомили про своє звернення до Парламентської асамблеї Ради Європи щодо ініціативи президента України ліквідувати ОАСК. Вони вважають, що порушення передбаченого законом порядку ліквідації суду ставить під загрозу конституційний порядок в державі.

30 квітня 2021 року Національна асоціація адвокатів України звернулася з листом до Голови Комітету Верховної Ради України стосовного того, що проєкт Закону України "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду" має бути доопрацьований. Тобто таким, що враховує інтереси осіб, що беруть участь у розгляді справ.

Станом на 7 червня 2021 року законопроєкт № 5369 продовжує опрацьовуватися у комітеті. Статус обіцянки буде визначено за фактом голосування народного депутата за цей законопроєкт або за фактом ліквідації Окружного адміністративного суду міста Києва.