Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Петруняк пообіцяв напрацювати зміни у законодавстві стосовно ефективної підтримки готельного і ресторанного бізнесу

6 квітня 2021 року народний депутат України Євген Петруняк пообіцяв напрацювати зміни у законодавстві стосовно ефективної підтримки готельного і ресторанного бізнесу. "Зі свого боку, як член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, проаналізую всі можливі варіанти і, спільно з колегами, напрацюємо зміни до законодавства, які б дозволили суттєво покращити ситуацію (щодо готельного і ресторанного бізнесу, - ред.)", - зафіксовано у Facebook.
У процесі
Сказано 6 квітня 2021 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.facebook.com/yevhen.petrunyak/posts/455461399077472
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12437

Результат

29 квітня 2021 року Верховною Радою було прийнято законопроєкт про внесення змін Закону України "Про туризм" щодо розширення кола суб'єктів надання готельних послуг № 2673, за яким пропонується внести зміни до статті 1 Закону України "Про туризм", виклавши в новій редакції поняття "готель", "готельна послуга" та "аналогічні засоби розміщення", а також до статті 19, надавши можливість звертатись за встановлення об'єктам туристичної інфраструктури (готелям, іншим об'єктам, призначеним для надання послуг з розміщення, закладам харчування, курортним закладам тощо) відповідної категорії не лише власникам, але і користувачам відповідних об’єктів нерухомості. Реалізація цього законопроєкту сприятиме стимулюванню та активізації розвитку ринку надання готельних послуг та збільшенню кількості готельної інфраструктури.

Народний депутат Євген Петруняк підтримав це рішення.

Зауважимо, що прийнятий законопроєкт має значення для готельного бізнесу, проте не стосується безпосередньо означеного зобов'язання, оскільки не передбачає фінансової державної допомоги постраждалим у наслідок коронавірусної пандемії.

Редакція продовжує слідкувати за виконанням обіцяного, а саме за ініціацією та прийняттям законопроєкту, який передбачатиме фінансову допомогу готельному бізнесові у формі фінансової підтримки, податкових канікул, скасовування ЄСВ, зменшення ставки ПДФО тощо. За результатом голосування народного депутата за прийняття такого законопроєкту буде встановлено відповідний статус обіцянки.