Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Перший заступник голови Комітету з питань транспорту та інфраструктури
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"

Клименко пообіцяла вийти із партії "Голос", якщо інших її колег виключатимуть за голосування

25 березня 2021 року народна депутатка України Юлія Клименко пообіцяла вийти із партії "Голос", якщо інших її членів виключатимуть за неузгоджене з партією голосування. "Навіть якщо мене не виключать, а виключать 6 моїх колег то, оскільки я абсолютно з ними згодна, я готова покинути лави партії не дивлячись на те, що я її починала і засновувала" (відео 2:00-3:00).
Архів
Сказано 25 березня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=1rMnXjc0TYQ&t=159s&ab_channel=4%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB
  • https://www.pravda.com.ua/news/2021/06/16/7297400/
  • https://www.bbc.com/ukrainian/news-58008565
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3289026-zizd-golosu-simoh-cleniv-partii-viklucili-rudik-zalisaetsa-na-posadi-golovi.html

Результат

Обіцянка переноситься до Архіву, оскільки депутатка з колегами написали заяви на вихід з фракції до того, як з'їздом партії було прийнято рішення про їх виключення.

16 червня 2021 року 10 народних депутатів із парламентської фракції "Голос" оголосили про створення у Верховній Раді окремого об’єднання "Справедливість" і висловили недовіру керівнику фракції, в якій вони залишаються. Серед 10 нардепів ні один з партії не виходив.

29 липня 2021 року п'ятеро депутатів написали заяви про вихід через незгоду з лідеркою партії "Голос" Кірою Рудик та форматом проведення партійного з'їзду. Публічно оголосили про вихід з партії, окрім Устінової, Ярослав Юрчишин, Ольга Стефанишина, Юлія Клименко та Соломія Бобровська. Намір вийти з партії Роман Лозинський та Володимир Цабаль.

В той же вечір, 29 липня делегати з’їзду партії "Голос" підтримали виключення з партії семи членів парламентської фракції, які написали заяви про вихід.