Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Перший заступник Голови Верховної Ради України

Корнієнко пообіцяв завершити судову реформу

26 березня 2021 року народний депутат України Олександр Корнієнко пообіцяв завершити судову реформу, розпочату за попередньої влади. "І так само судову реформу.. ми так само, за минулою владою, завершимо. І реформу правоохоронних органів доведемо до пуття. Все у нас буде добре в країні з цими питаннями. І довіра зросте до всіх органів..." - зафіксовано у відео (2:39:13 - 2:39:30).
У процесі
Сказано 26 березня 2021 р.
Контроль виконання через 2 мiсяцi.

Джерело

  • https://youtu.be/BRICzjnPAq0?t=9549
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14051

Результат

29 червня 2021 року у Верховній Раді було проголосовано у другому читанні законопроєкт про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України № 3711-д, метою якого є відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, вдосконалення процедури її формування та діяльності, яка відтепер відбуватиметься у два етапи.

На першому етапі членів ВККС відбиратиме Конкурсна комісія з питань доброчесності, яка буде складатися з шести членів: трьох чинних (або у відставці) суддів та трьох незалежних міжнародних експертів, які, згідно з прийнятою поправкою 453, матимуть вирішальний голос при відборі кандидата.

На другому етапі Вища рада правосуддя остаточно відбере 16 членів ВККС з-поміж усіх запропонованих на першому етапі.

У ЗМІ повідомляють, що прийняття цього законопроєкту є початком нової судової реформи.