Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова правління НАК «Нафтогаз України»

Вітренко пообіцяв «змусити Росію» заплатити за майно «Нафтогазу», яке не використовується Україною через окупацію Криму

22 лютого 2021 року в.о. міністра енергетики України Юрій Вітренко пообіцяв «змусити Росію» заплатити за майно «Нафтогазу», яке не використовується Україною через окупацію Криму. «Зараз вони нам винні гроші за активи, які через них ми не можемо використовувати в Криму, бо вони окупували Крим. Мова йде про більш ніж 8 мільярдів доларів активів Нафтогазу, тобто в сфері енергетики. Я хочу сказати, це державна політика, що ми будемо притягати до відповідальності винних, ми будемо притягати до відповідальності Росію. І ми змусимо Росію заплатити те, що вона винна Україні», – заявив чиновник (відео 1:03:46).
Архів
Сказано 22 лютого 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/crDngRZkoXs?t=3826
  • https://www.kmu.gov.ua/news/kabinet-ministriv-priznachiv-novogo-golovu-pravlinnya-nak-naftogaz-ukrayini?fbclid=IwAR1hBBsdcpfD8s9UrccbWX8t27Rnxa8z0zsxmeCqB9xtO2NFcFBaE4NsP9k

Результат

28 квітня 2021 року уряд призначив Юрія Вітренка головою правління НАК «Нафтогаз України». В зв'язку з цим обіцянку в.о. міністра енергетики України перенесено до розділу «архів».

Обіцянці не присвоєно статус «не виконано», тому що від дати виголошення обіцянки і до дня припинення урядування в Міненерго минуло менше трьох місяців, а для виконання такої обіцянки потрібно більше часу. Окрім того, в питанні відшкодування завданих збитків головну роль відіграє суд.

Також, Юрій Вітренко так і не був призначений Радою на посаду віце-прем'єра – міністра енергетики.