Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Петрашко пообіцяв в рамках програми «investment nanny» зменшити інвестиційний поріг для інвесторів, який необхідний для отримання державної підтримки

18 березня 2021 року міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко пообіцяв в рамках програми «investment nanny» зменшити інвестиційний поріг для інвесторів, який необхідний для отримання державної підтримки. «Ми кажемо, що є зараз ті продукти, які діють на території всієї України – це і програми по фінансуванню, і програма 5-7-9, і програма інвестиційних нянь. Зараз вона ще не діє, але підзаконні акти на виході, яка створює Україну вільною економічною зоною в форматі країни по інвестиціях більше 20 мільйонів, але на даний момент це так, далі ми будемо це зменшувати», – заявив міністр (відео 10:46).
Архів
Сказано 18 березня 2021 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/mineconomdev/posts/3989747801082838
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1116-20#Text
  • https://www.facebook.com/olga.tuniy

Результат

В середині травня 2021 року міністр Петрашко написав заяву на звільнення. Станом на цей час програма «investment nanny» ще не запрацювала. Закон України «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні» № 1116-ІХ, як і раніше, передбачає надання державної підтримки українським та іноземним (!) інвесторам із загальною сумою інвестицій від 20 мільйонів євро. Мінекономіки розпочало підготовку низки підзаконних актів для практичного запуску закону.

З контексту прямої мови зрозуміло, що мова йде про зменшення у майбутньому, а не до запуску програми.

Враховуючи те, що програма не запрацювала навіть з початковими нормами, публікацію перенесено до розділу «архів».