Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Веніславський пообіцяв прийняти законопроєкт про територіальну оборону

17 березня 2021 року народний депутат України Федір Веніславський пообіцяв прийняти законопроєкт про територіальну оборону. "Тому що я у Комітеті з питань національної безпеки та розвідки очолював робочу групу, яка готувала законопроєкт про територіальну оборону. Я переконаний, що цей законопроєкт потрібно доопрацьовувати і його необхідно приймати. Над цим також ми зараз працюємо, дискутуємо. Чому важлива територіальна оборона? Тому що територіальна оборона — це фактично, скажімо, готовність всього населення до відсічі будь-якому агресору у будь-якій формі: і в інтелектуальній, і в інформаційній, і у військовій; це готовність людей взяти зброю у будь-який момент і прибути у те місце, де з цією зброєю можна протистояти будь-яким незаконним військовим формуванням, спробам диверсійних груп і так далі. Тому цей законопроєкт буде потужним стримуючим чинником для будь-якого зовнішнього агресора, насамперед для Російської Федерації. Тому, я думаю, що найближчим часом ми доопрацюємо цей законопроєкт і він буде винесений на розгляд парламенту. Я переконаний, що ми його зможемо ухвалити" Питання ведучої: "До літніх канікул встигнете?" Відповідь: "До канікул літніх не можу пообіцяти, що встигнемо... але є бачення, що ми приймемо у цьому складі Верховної Ради. Я думаю, у цьому році", - зафіксовано у відео (21:18 -22:53).
Виконано
Сказано 17 березня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/qD_OsPidTok?t=1282
  • https://lb.ua/news/2021/07/16/489535_rada_priynyala_zakon_pro.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14892

Результат

16 червня 2021 року Верховною Радою було прийнято у другому читанні та у цілому проєкт закону про основи національного спротиву № 5557.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки народний депутат проголосував "за" це рішення, підтримавши реалізацію обіцяного у строк.