Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Іонова пообіцяла, що фракція "ЄС" проголосує за створення ТСК щодо зриву спецоперації по затриманню "вагнерівців"

15 березня 2021 року народний депутат України Марія Іонова пообіцяла, що фракція "Європейська солідарність" проголосує за створення Тимчасової слідчої комісії щодо зриву спецоперації по затриманню учасників ПВК "Вагнера". Ведучий: "Маємо інформацію, що ось Мар'яна Безугла очолить цю ТСК, підтримуєте кандидатуру?" Іонова: "ТСК по вагнерівцям? Головне, щоб вони проголосували, це буде відповідальність "Слуг народу", як вони це будуть подавати...Ми точно будемо голосувати за створення ТСК". (відео 18:12 - 18:34)
Виконано
Сказано 15 березня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=_1crOSfHhzo&t=1061s
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12745

Результат

19 травня 2021 року ВРУ не змогла ухвалити проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами "приватної військової компанії Вагнера" та нанесення шкоди національним інтересам України (№4105). "ЗА" проголосували лише 97 народних депутатів.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки народні депутати з фракції "Європейська солідарність" в повному складі підтримали дану постанову.