Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Генеральний прокурор України

Венедіктова пообіцяла ініціювати удосконалення кримінального процесуального законодавства

16 лютого 2021 року генеральний прокурор України Ірина Венедіктова пообіцяла ініціювати удосконалення кримінального процесуального законодавства. «Також Офіс Генпрокурора ініціює збалансування та удосконалення кримінального процесуального законодавства, щоб позбутися численних колізій, що перешкоджають більш результативному розслідуванню та негативно впливають на можливість збору доказів», – заявила Ірина Венедіктова (відео 6:58).
Виконано
Сказано 16 лютого 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/-acDlWePPbY?t=417
  • https://president.gov.ua/news/glava-derzhavi-pidpisav-zakon-pro-vdoskonalennya-zdijsnennya-68389
  • Лист Офісу ГПУ
  • https://www.gp.gov.ua/ua/news?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=293931
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/86733.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=71407
  • https://www.gp.gov.ua/ua/news?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=294662
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1498-IX#Text

Результат

Нагадаємо, що обіцянка: «до жовтня 2020 року ініціювати вдосконалення кримінального процесуального законодавства», – вважається редакцією виконаною. У листі Офісу Генпрокурора підтвердили напрацювання таких ініціатив. Офісом Генерального прокурора підготовлені та направлені до профільного комітету ВРУ пропозиції щодо: приведення процесуальних повноважень прокурора, визначених у КПК України, у відповідність з Конституцією України; удосконалення порядку здійснення кримінального провадження, у тому числі за участі неповнолітніх

Крім того, за інформацією Офісу Генерального прокурора від квітня 2021 року, генеральний прокурор Ірина Венедіктова виступила з ініціативою підтримки законопроєкту «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо вдосконалення окремих положень у зв'язку із здійсненням спеціального досудового розслідування». Згодом закон ухвалили (№ 1422-ІХ).

Також, за інформацією Офісу Генерального прокурора, було напрацьоване нормативне підґрунтя для дії електронного провадження (№ 5246 від 15.03.2021). Згодом закон «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо запровадження інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування» ухвалили (№ 1498-IX). Зокрема, суд отримав можливість досліджувати документи та докази в електронній формі.

Враховуючи наведену інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».