Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук пообіцяла підтримати ТСК щодо плівок Медведчука з Сурковим

26 лютого 2021 року народний депутат України Ірина Верещук пообіцяла підтримати ТСК щодо плівок Медведчука з Сурковим. "Якщо буде створена ТСК (щодо плівок Медведчука з Сурковим, - ред.), я перший раз голосувала за ТСК, яке стосувалося фінансування каналів 19-ому році, як ви пам'ятаєте, і зараз голосуватиму "за", бо розумію, що це дуже важливо і має суспільний інтерес... Знову ж таки вимагати від парламентарів через ТСК тиснути — це теж не вихід тому, що ТСК це не є інструмент тиску. Ми можемо попросту дати деякої публічності таким чи іншим заявам, дати політичну оцінку, але точно не підміняєм собою ані слідчі, ані судові органи. В силах Парламенту — створити ТСК. Ще раз кажу: я голосуватиму за таке ТСК", - зафіксовано у відео (4:23 - 5:27).
Виконано
Сказано 26 лютого 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/SjGuRP9r8Mo?t=261
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12747

Результат

19 травня 2021 року Верховною радою було прийнято проєкт постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування можливих протиправних дій представників державної влади та інших осіб, що сприяли порушенню державного суверенітету та територіальної цілісності і несли загрозу національним інтересам та безпеці України № 5243.

У пояснювальній записці до проєкту цієї постанови зазначено, що обґрунтування необхідності прийняття цього акту передбачено опублікованими у ЗМІ аудіозаписами, які свідчать про співпрацю представників державної влади України з посадовими особами держави-агресора, зокрема щодо схем постачання електроенергії до анексованого Російською Федерацією Криму, питання обміну військовополоненими на тимчасово окупованому Донбасі, отримання прибутку ціною державних інтересів, прав та свобод громадян України.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки Ірина Верещук підтримала створення ТСК, проголосувавши "за" це рішення.