Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Шахов пообіцяв ініціювати створення ТСК щодо ролі правоохоронних органів у справі Стерненка

25 лютого 2021 року народний депутат України Сергій Шахов пообіцяв ініціювати створення ТСК щодо ролі правоохоронних органів у справі Стерненка. Зокрема, йдется про ймовірну співпрацю Сергія Стернека з СБУ, яка мала б впливати на його справу. Питання ведучої: "Чи готові Ви, як народний депутат, ініціювати створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, щоб зрозуміти роль правоохоронних органів у всій цій довгій історії?" Відповідь Сергія Шахова: "Безумовно. Я даю слово, що я переговорю з профільними комітетами, переговорю з головою групи "Довіра" Олегом Кулінічем з приводу тимчасової слідчої комісії", - зафіксовано у відео (5:50 - 6:20).
Не виконано
Сказано 25 лютого 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/Avwdl1wq6gU?t=346
  • https://www.dw.com/uk/sud-zminyv-zapobizhnyi-zakhid-serhiiu-sternenku-na-domashnii-aresht/a-57147164
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/site2/p_temp_komitis

Результат

9 квітня 2021 року Одеський апеляційний суд змінив запобіжний захід з тримання під вартою Сергія Стерненка на цілодобовий домашній арешт.

Станом на 26 квітня 2021 року ТСК щодо ролі правоохоронних органів у справі Сергія Стерненка не було ініційовано ані особисто Сергієм Шаховим, ані його колегами. Також публічних заяв народного депутата з приводу стану реалізації обіцяного не було.

Враховуючи усе вище зазначене обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки не було ініційовано створення відповідної тимчасової слідчох комісії Верховної Ради.

Зауважимо, що статус обіцянки може бути змінено відповідно до пунку 2.3.3.2 регламенту аналітичного порталу "Слово і діло" під час повторного перегляду стану реалізації обіцяного та виявлення відповідних змін.