Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Бардіна пообіцяла підтримати законопроект №4651 щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації

28 січня 2021 року народна депутатка України Марина Бардіна пообіцяла підтримати законопроект №4651 щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. "Законопроект, який пропонує Президент дійсно відповідає моїм очікуванням і очікуванням українців. Дійсно хочу, щоб за корупцію була відповідальність і були обіцяні посадки. Безумовно буду підтримувати в парламенті цей законопроект. Корупціонери повинні нести кримінальну відповідальність", - заявила вона (відео 25:00-26:00).
Виконано
Сказано 28 січня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?t=1524&v=Uex2wMI0-L8&feature=youtu.be&ab_channel=ApostropheTV
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=13165
  • https://www.president.gov.ua/news/prezident-ne-dopustit-zmini-pidhodiv-do-deklaruvannya-ta-pos-68833

Результат

3 червня 2021 року у Верховній Раді було прийнято законопроєкт про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування № 4651.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки народна депутатка Марина Бардіна підтримала це рішення.

Зауважимо, що того ж дня на сайті Президента України було оголошено про те, що Володимир Зеленський не допустить зміни підходів до декларування та послаблення кримінальної відповідальності, тому ветуватиме закон, який сьогодні ухвалив парламент.