Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"
  • Голова депутатської фракції "Батьківщина"
  • Член Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Тимошенко пообіцяла збирати підписи для проведення позачергового засідання по тарифах, якщо таке рішення не приймуть на погоджувальні раді

18 лютого 2021 року народний депутат України Юлія Тимошенко пообіцяла збирати підписи для проведення позачергового засідання по тарифах, якщо таке рішення не приймуть на погоджувальні раді. "Якщо на погоджувальній раді, не буде проголосовано, за те, щоб зробити один день сесійних засідань, присвячених тарифам, ми будемо збирати 150 підписів і будемо наполягати на тому, щоб провести позачергове засідання в четвер, наступного сесійного тижня", - запевнила Тимошенко(відео 1:49).
Виконано
Сказано 18 лютого 2021 р.

Джерело

  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr
  • https://youtu.be/YWGbYtX5fsA?t=109
  • https://youtu.be/MZge5lHP1Kk?t=2126
  • https://www.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7640.html

Результат

3 березня 2021 року Тимошенко з трибуни заявила, що за два дні їй вдалося зібрати лише 69 підписів з необхідних 150.

22 березня 2021 року колега по фракції Михайло Волинець, підтвердив, що фракції так і не вдалося зібрати 150 підписів для проведення позачергового засідання.

"Дивіться, я підписався під підписним листком, про скликання позачергового засідання верховної ради, з питань подолання грабіжницьких тарифів на газ. Але, Слуги це блокували. Голос, Європейська солідарність, Батьківщина, частково ОПЗЖ, ми не могли набрати 150 підписів, для того, щоб мати законне право скликати позачергове", - пояснив ситуацію з позачерговим засіданням з приводу тарифів Волинець (відео 35:36).

Таким чином, "Батьківщина" виконала свою обіцянку: розпочати збір підписів та домагатися проведення позачергового засідання Ради.