Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Заблоцький пообіцяв підтримати у другому читанні законопроєкт № 4184, але за певних умов

18 лютого 2021 року народний депутат України Мар'ян Заблоцький пообіцяв підтримати у другому читанні законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам № 4184, але за певних умов. Зокрема, у тому випадку, якщо у документі буде суттєво обмежено перелік оподатковуваних товарів та послуг. "Проголосував проти законопроекту, що вводить ПДВ на електронні послуги від нерезидентів (так званий "податок на google"). Головна причина — наявність в списку оподатковуваних товарів та послуг таких як електронні книги, підписки на журнали, музику, відео, програмне забезпечення... Я можу підтримати законопроект в другому читанні, якщо залишать ПДВ на рекламу, і приберуть дрібні товари та послуги. Впевнений, до другого читання суттєво обмежено перелік оподатковуваних товарів та послуг", - зафіксовано у Facebook.
Архів
Сказано 18 лютого 2021 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/maryan.zablotskyy/posts/10158411516733621
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=13109
  • https://www.facebook.com/maryan.zablotskyy/posts/10158659325578621

Результат

3 червня 2021 року у Верховній Раді було прийнято у другому читанні та у цілому законопроєкт № 4184. Мар'ян Заблоцький проголосував "проти" прийняття цього рішення, оскільки необхідні правки не були враховані.

"На мою думку, законопроект про так-званий податок на Google мав би лише обмежитись введенням ПДВ на рекламу... Окремо просив колег підтримати мої поправки щодо виключення з-під ПДВ хоча б онлайн книжок та всієї онлайн освіти. Нажаль, ці пропозиції не набрали достатньої кількості голосів, хоча за них знайшлись голоси в кожній фракції", - зафіксовано коментар народного депутата у Facebook.

Відповідно до пункту 4.1 регламенту аналітичного порталу "Слово і діло" обіцянка переноситься до архіву, оскільки необхідні для її виконання обставини не були реалізовані незалежно від дій народного депутата.