Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Черкаської обласної державної адміністрації

Скічко пообіцяв зробити все, аби онкодиспансер отримав сучасний лінійний прискорювач у 2021 році

17 лютого 2021 року голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко пообіцяв зробити все, аби онкодиспансер отримав сучасний лінійний прискорювач у поточному році. "Онкодиспансер на сьогодні потребує сучасного лінійного прискорювача. По вартості - це до 60 мільйонів гривень. Це дороговартісне обладнання. Також потребується реконструкція бункеру. Ми маємо зробити все для того, щоб цього року онкодиспансер отримав сучасний лінійний прискорювач. І ми будемо все робити", - запевнив очільник області (відео 6:30-7:00).
Архів
Сказано 17 лютого 2021 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/CherkassyODA/videos/173914947587136
  • https://zmi.ck.ua/sotsium/u-cherkasah-lnyniy-priskoryuvach-taki-hochut-kupuvati-v-lzing.html
  • Лист Черкаської обласної державної адміністрації від 29 грудня 2021 року

Результат

Станом на 13 липня 2021 року планується закупити лінійний прискорювач для онкодиспансеру у лізинг. Також необхідно перед придбання апарату збудувати бункер в якому прискорювач буде знаходитись. На проєктно-кошторисну документацію облаштування приміщення для прискорювача виділено 2,5 млн грн.

29 грудня 2021 року Черкаська ОДА повідомила, що вжито всі заплановані заходи спрямовані на те, щоб КНП „Черкаський обласний онкологічний диспансер“ отримав сучасний лінійний прискорювач. На виготовлення проєктно-кошторисної документації бункеру виділено 1 464 580 гривень. Його загальна вартість становить 275 002 877 гривень. Наразі проєктно-кошторисну документацію було отримано, будівництво розраховане на 7 місяців. Найближчими днями КНП „Черкаський обласний онкологічний диспансер“ буде оголошено відкриті торги на будівництво бункера.

Враховуючи, що збоку облдержадміністрації вживались необхідні заходи для отримання онкодиспансером лінійного прискорювача, але встановити його не вдалось у 2021 році, то обіцянку перенесено до архіву.