Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Безгін пообіцяв не підтримувати законопроєкт № 2695, який передбачає безпідставну зупинку водіїв

11 лютого 2021 року народний депутат України Віталій Безгін пообіцяв не підтримувати законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху № 2695. "Проект обгрунтовано збільшує певні штрафи. Я є прихильником збільшення санкцій відносно недобропорядних водіїв. Але(!) даний акт так само передбачає опцію по безпідставній зупинці у разі проведення "профілактичних заходів з метою огляду водіїв з використанням спеціальних технічних засобів для перевірки на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських засобів". Простою мовою: авторам дуже хочеться повернути на дороги "нюхачів", від яких ми позбулись під час реформування національної поліції. Даний пункт перекреслює позитивне в проекті і тому я НЕ БУДУ його підтримувати", - зафіксовано у Facebook.
Виконано
Сказано 11 лютого 2021 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/BezginVitalik/posts/2798948360358329
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=9498

Результат

16 лютого 2021 року народний депутат України Віталій Безгін проголосував "за" законопроєкт № 2695 у другому читанні та поправку № 575 до цього законопроєкту, яка вилучає з нього право на профілактичні, ймовірно безпричинні, зупинки водіїв поліцією.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки Виталий Безгін, хоча й не проголосував проти законопроєкту, проте у межах своєї компетенції зробив необхідні дії задля того, щоб вилучити з проєкту той пункт, через який народний депутат висловив категоричний протест проти закону.