Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Безгін пообіцяв не підтримувати законопроєкт № 4638-2 про зміни у мовний закон

11 лютого 2021 року народний депутат України Віталій Безгін пообіцяв не підтримувати законопроєкт про внесення змін до Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" щодо набрання чинності статті 57 цього Закону № 4638-2. "Діюча норма закону (ухваленого ще попереднім скликанням), передбачає, що пункт про попередження від мовного інспектора та вимога усунення правопорушення набула чинності 16 січня 2021 року, але адміністративна відповідальність настає тільки через 3 роки. Даний законопроект пропонує зрівняти у термінах вступ в дію норми про попередження та накладання адміністративної відповідальності. З цим можна погоджуватись чи ні. Я, наприклад, світоглядно проти будь-яких змін в мовний закон, підтримую його і вважаю, що будь-які спроби нового втручання в його текст не призведуть ні до чого, крім політичних спекуляцій на темі", - зафіксовано у Facebook.
Архів
Сказано 11 лютого 2021 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/BezginVitalik/posts/2798948360358329
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=71069

Результат

7 вересня 2021 року законопроєкт про внесення змін до Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" щодо набрання чинності статті 57 цього Закону № 4638-2 було знято з розгляду.

Обіцянка переноситься до Архіву, оскільки через об'єктивні причини виконання окресленого парламентарієм зобов'язання наразі не є можливим.