Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Іонова пообіцяла, що фракція "ЄС" зареєструє проект постанови щодо звільнення політичних в'язнів в Україні

9 лютого 2021 року народний депутат України Марія Іонова пообіцяла, що фракція "Європейська солідарність" зареєструє в ВРУ проект постанови щодо звільнення політичних в'язнів в Україні. Ар'єв: "Знову народних депутатів не пустили до залу засідання попри існуючого законодавства щодо статусу народного депутата. І єдине, що ми можемо зараз дати у відповідь, це від "Європейської солідарності" ми ініціюємо проект постанови щодо звільнення політичних в'язнів в Україні. Це стосується і Антоненка, Кузьменко, Дугарь. Це стосується позивний "Фортуна", це стосується дуже багатьох патріотів України, волонтерів, колишніх учасників АТО, яких сьогодні влада Зеленського кидає за ґрати". Іонова: "І ми вимагаємо, щоб ця постанова, і ми її будемо реєструвати звичайно, була розглянута в Верховній Раді, тому що ми бачимо як Україна скочується і права людини не захищаються..." (відео 29:30 - 30:31)
Виконано
Сказано 9 лютого 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=QCmAQ9RsqsU&t=1802s
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=71148

Результат

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки народні депутати з фракції "Європейська солідарність" зареєстрували дану постанову.

18 лютого 2021 року в ВРУ було зареєстровано Проект Постанови про невідкладні заходи для припинення практики політично вмотивованих переслідувань громадян України (№5100). Ініціаторами даного документу є група народних депутатів, більшість з яких нардепи з фракції "Європейська солідарність". Метою проекту Постанови є правова оцінка практики поширення політично вмотивованих переслідувань громадян України та надання рекомендацій органам державної влади щодо вжиття заходів для її припинення та недопущення її подальшого поширення в державі, а також звільнення з-під варти усіх учасників антитерористичної операції на сході України.