Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Степанов пообіцяв невідкладно підписати угоду щодо пришвидшення постачання вакцин проти COVID-19 в Україну

23 грудня 2020 року міністр охорони здоров'я України Максим Степанов пообіцяв найближчими тижнями підписати угоду щодо пришвидшення постачання вакцин проти COVID-19 в Україну.
Виконано
Сказано 23 грудня 2020 р.

Джерело

  • https://moz.gov.ua/article/news/maksim-stepanov-moz-vede-peregovori-z-kompanijami-virobnikami-vakcin-proti-covid-19-schodo-prishvidshennja-postavok-v-ukrainu
  • https://www.president.gov.ua/news/ukrayina-otrimaye-she-19-miljona-doz-vakcini-proti-covid-19-65885

Результат

Наприкінці грудня 2020 року МОЗ України уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech (Китай). Договір щодо постачання на територію держави підписано з українським фармацевтичним підприємством АТ «Лекхім», яке, за офіційним підтвердженням компанії Sinovac Biotech, є єдиним уповноваженим представником виробника вакцини в Україні. Йдеться про закупівлю 1 913 316 доз за ціною 504 грн за дозу.

За умовами договору, перша партія вакцини в кількості 700 тисяч доз буде поставлена в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації (!!!) в Китаї, або одним з компетентних органів інших держав.

Обіцянці присвоєно статус «виконано».