Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Рабінович пообіцяв, що буде ініціювати імпічмент президента

3 лютого 2021 року народний депутат України Вадим Рабінович пообіцяв, що буде ініціювати імпічмент президента. "Запам'ятайте, ви не закриєте рот ні нашої партії, ні мільйону наших виборців ... Ми ініціюємо процедуру імпічменту президенту Зеленському, який познущався над виборцями і країною", - запевнив Рабінович (відео 2:35).
Не виконано
Сказано 3 лютого 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/6ri4vXN-qNc?t=155
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/39-20#Text
  • https://zagittya.com.ua/ua/news/novosti/rezoljucija_xxiv_sezda_politicheskoj_partii__oppozicionnaja_platforma_l_za_zhizn_.html
  • https://ua.interfax.com.ua/news/political/724827.html

Результат

У третій статті другого розділу закону про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент) зазначено, що підставою для ініціювання імпічменту є письмове подання, підписане більшістю народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України, підписи яких не відкликаються. 

Зауважимо, що 4 лютого 2021 року на з'їзді партії ОПЗЖ вирішили розпочати процедуру імпічменту президента.

11 червня 2021 року Юрій Бойко повідомив, що фракція отримала підписані Апаратом ВРУ бланки, для збору підписів за імпічмент Президента. Нагадаємо, що ОПЗЖ має зібрати 226 підписів, які не будуть відкликатися.

Станом на кінець серпня 2021 року процедура імпічменту Президента так і не була запущена. Зокрема, невідомо, що сталося з підписними листами, та скільки було зібрано відповідних підписів. Нагадаємо, незважаючи на свій нечисельний кількісний склад (44 народних депутатів), фракція ОПЗЖ обіцяла ініціювати процедуру імпічменту Володимиру Зеленському, однак справа не просунулась далі від моменту отримання підписних листів від апарату ВРУ.