Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр Кабінету Міністрів України

Немчінов заявив, що найближчим часом уряд внесе до ВРУ законопроєкт щодо змін до закону про всеукраїнський перепис населення

9 грудня 2020 року міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов заявив, що найближчим часом уряд внесе до ВРУ законопроєкт щодо змін до закону про всеукраїнський перепис населення.
Виконано
Сказано 9 грудня 2020 р.

Джерело

  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3151335-urad-planue-tradicijnij-perepis-naselenna-na-2023-rik.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=71160
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=71160

Результат

Враховуючи те, що у лютому 2021 року уряд вніс до ВРУ законопроєкт щодо змін до закону про всеукраїнський перепис населення, обіцянка отримала статус "виконано".

19 лютого 2021 року Кабінет міністрів України подав до ВРУ законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо державної статистичної діяльності". Відповідна законодавча ініціатива передбачає внесення змін до Закону України "Про Всеукраїнський перепис населення". Зокрема пропонується встановити періодичність проведення Всеукраїнського перепису населення не рідше одного разу на десять років. Дата й термін проведення перепису визначатиметься Кабінетом міністрів України.

Також відповідною законодавчою ініціативою пропонується отримувати дані для перепису сучасними методами, зокрема заповненням респондентами переписної документації за допомогою спеціального програмного забезпечення в інтернеті, використанням національних електронних інформаційних ресурсів (систем).