Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Національного Банку України

Шевченко пообіцяв ініціювати та проводити консультації щодо створення спеціалізованого суду з фінансових спорів

10 лютого 2021 року голова Національного банку України Кирило Шевченко заявив, що НБУ проводитиме консультації з усіма зацікавленими особами та МВФ щодо створення спеціалізованого суду з фінансових спорів.
Виконано
Сказано 10 лютого 2021 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/KyryloShevchenkoCEO/posts/2792433407673683
  • https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-obgovoriv-z-uchasnikami-rinku-perspektivi-stvorennya-spetsializovanogo-finansovogo-sudu
  • https://finclub.net/ua/news/nbu-poiasnyv-dotsilnist-stvorennia-spetsialnoho-finansovoho-sudu.html

Результат

Вже в березні 2021 року Національний банк обговорив з учасниками ринку перспективи створення спеціалізованого фінансового суду. Основним підсумком учасники круглого столу визначили необхідність впровадження змін до законодавчих механізмів, пов’язаних із судовим захистом прав кредиторів та інвесторів, які порушують позичальники – боржники, а також виконанням судових рішень. Одним з них може бути і спеціалізований фінансовий суд. У заході взяли участь представники Незалежної асоціації українських банків, Американської торгової палати в Україні, Європейської бізнес-асоціації, а також фахівці від МВФ, Фонду гарантування вкладів, Національної асоціації адвокатів. Обіцянці присвоєно статус «виконано».