Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр культури та інформаційної політики України

Ткаченко обіцяє до 2022 року завершити процедуру приєднання України до конвенції Ради Європи з кінематографічної копродукції

28 грудня 2020 року міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко пообіцяв у 2021 році завершити процедуру приєднання України до конвенції Ради Європи з кінематографічної копродукції.
Не виконано
Сказано 28 грудня 2020 р.

Джерело

  • https://t.me/otkachenkokyiv/448
  • Лист МКІП

Результат

За інформацією наданою від 10 лютого 2022 року, від імені України конвенцію було підписано 25 листопада 2021 року у Страсбурзі.

Триває процес підготовки проєкту Закону України «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про спільне кінематографічне виробництво (переглянутої)».

Відповідно до частини другої статті 20 Конвенції, у разі приєднання будь-якої держави до Конвенції, Конвенція набирає чинності для цієї держави в перший день місяця, що настає після закінчення тримісячного періоду з дати здачі на зберігання Генеральному секретарю Ради Європи документа про приєднання.

Оскільки до кінця 2021 року конвекція не була ратифікована і не набрала чинності, процедура приєднання вважається не завершеною. Відповідно, обіцянці присвоєно статус "не виконано".