Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики

Герасимов пообіцяв, що фракція "ЄС" надасть своїх депутатів до ТСК про розслідування оприлюднених плівок "Байдена-Порошенко"

1 лютого 2021 року народний депутат України Артур Герасимов під час засідання Погоджувальної ради ВРУ пообіцяв, що фракція "Європейська солідарність" надасть своїх депутатів до тимчасової слідчої комісії про розслідування щодо оприлюднених плівок "Байдена-Порошенко", якщо фракція "Слуга народу" надасть своїх народних депутатів до тимчасової слідчої комісії щодо операції з бойовиками ПВК "Вагнера". Герасимов: "Окремо, закликаємо нарешті створити тимчасові слідчі комісії щодо справи Шеремета та для розслідування державної зради в Офісі Президента через зрив спецоперації по затриманню "вагнерівців". Нехай монобільшість не боїться і надасть своїх представників у "вагнерівську" ТСК, а "Європейська солідарність" тоді відправить своїх депутатів до ТСК монобільшості по Байдену-Порошенку, ініціативу якої досі не скасовано". (відео 4:27 - 4:53) Нагадаємо, що навесні 2020 року народний депутат Андрій Деркач оприлюднив начебто записи телефонних розмов п’ятого президента України Петра Порошенка з колишнім віцепрезидентом США, а нині президентом США Джозефом Байденом.
У процесі
Сказано 1 лютого 2021 р.
Контроль виконання через 2 мiсяцi.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=gMvOmSmZGLQ
  • https://hromadske.ua/posts/deputat-derkach-oprilyudniv-nachebto-zapisi-rozmov-poroshenka-j-bajdena-yak-dokaz-zovnishnogo-upravlinnya-ukrayinoyu
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=73237
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69083

Результат

Станом на листопад 2021 року у ВРУ було створено Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів державної влади та інших осіб, що могли сприяти порушенню державного суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості України і становити загрозу національній безпеці України. Дана ТСК має на меті розслідування потенційної державної зради під час проведення спецоперації по затримці членів ПВК "Вагнера". Більшість складу комісії складають народні депутати від фракції "Слуга народу".

Слід зазначити, що задовго до фіксації обіцянки Артура Герасимова 9 червня 2020 року у ВРУ зареєстрували проект постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування державної зради та інших злочинів, в тому числі з корупційною складовою, вищих посадових осіб держави, що пов'язані з іноземним впливом на діяльність органів державної влади України за авторства депутата "Слуг народу" Демченко Сергія.

Станом на 6 грудня 2021 року голосування за створення ТСК не відбулось. Обіцянка залишається в процесі виконання до факту голосування.