Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Шахов пообіцяв взяти розслідування пожежі будинку для літніх людей у Харкові під особистий контроль

21 січня 2021 року народний депутат України Сергій Шахов пообіцяв взяти розслідування пожежі будинку для літніх людей у Харкові під особистий контроль. "Як голова підкомітету ВРУ з питань цивільного захисту населення, попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, даю слово взяти розслідування страшної катастрофи під особистий контроль!" - зафіксовано у Facebook. Нагадаємо, що 21 січня у приватному пансіонаті для літніх людей "Золотий час" в Холодногірському районі Харкова сталася пожежа, у наслідок якої загинуло 15 осіб, ще 11 осіб постраждало.
Не виконано
Сказано 21 січня 2021 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=255883395891740&id=100044102448674
  • https://www.pravda.com.ua/news/2021/01/21/7280737/
  • https://www.mediaport.ua/rozsliduvannya-pozhezhi-v-budinku-z-litnimi-lyudmi-v-harkovi-shcho-vidomo
  • https://www.facebook.com/people/Сергій-Шахов/100044102448674/

Результат

Станом на 29 квітня 2021 року голова підкомітету з питань цивільного захисту населення, попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру та подолання негативного впливу на довкілля, завданого збройним конфліктом на території Донецької та Луганської областей Сергій Шахов публічно ніяк не висловлював свого ставлення та фактів контролю щодо стану розслідування пожежі будинку для літніх людей у Харкові.

Зауважимо, що миттєвою реакцією з правоохоронних органів на пожежу був брифінг міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо надання охорони власниці пансіонату та звіт генерального прокурора Ірини Венедіктової щодо затримання чотирьох підозрюваних, а також окреслення трьох ключових версій: підпалу; необережного поводження з вогнем в побуті та з електроприладами; замиканням електромережі.

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки народний депутат у межах своєї компетенції публічно ніяк не виявив особистого контролю розслідування щодо пожежі будинку для літніх людей у Харкові. Статус обіцянки може бути змінено відповідно до пункту 5.2 регламенту аналітичного порталу "Слово і діло" у разі, якщо редакція отримає документально підтвердженні факти виконання зазначеного зобов'язання.