Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Гетманцев пообіцяв ліквідувати податкову міліцію

21 січня 2021 року народний депутат України Данило Гетманцев пообіцяв ліквідувати податкову міліцію. "Ми вже півтора роки його розглядаємо і розглядаємо і ніяк не розглянемо. Вже він стоїть у другому читанні для прийняття в цілому...Податкову міліцію ліквідуємо взагалі", - заявив він (відео 1:00-2:00). ЗВЕРТАЄМО ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не відноситься до компетенції народного депутата, проте фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони в публічному просторі.
Виконано
Сказано 21 січня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?t=83&v=9AUxJoViixM&feature=youtu.be
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=9102

Результат

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки народний депутат голосував "за" законопроект, який ліквідує податкову міліцію. До прийняття законопроекту державну політику у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового, митного законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску здійснювали територіальні підрозділи податкової міліції.

28 січня 2021 року Верховна Рада України ухвалила в другому читанні закон про створення Бюро економічної безпеки №3087-д. Бюро економічної безпеки України – це центральний орган виконавчої влади, на який покладаються завдання щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави. Бюро економічної безпеки буде єдиним правоохоронним органом, який буде розслідувати економічні злочини. Крім тих, хто розслідує НАБУ. Це означає, що зі створенням БЕБ зникне не тільки податкова міліція, а й економічні підрозділи в Національній поліції і Службі безпеки України. Голосував "за".