Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Перший заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"

Железняк пообіцяв наполягати на своїй правці про СБУ при розгляду законопроекту про бюро економічної безпеки

25 січня 2021 року народний депутат України Ярослав Железняк пообіцяв наполягати на своїй правці про повноваження СБУ при розгляду законопроекту про бюро економічної безпеки. "Щодо питання економіки. Ми виступали і авторами і брали активну участь в підготовці законопроекту про бюро економічної безпеки. Це перший і необхідний крок, який обіцяли забрати правоохоронців з впливу на бізнес. Я буду наполягати на своїй правці, яка повністю прибирає СБУ з економіки. Нехай займаються своїми справами", - заявив він (відео 3:00-3:50).
Архів
Сказано 25 січня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=PKaqjpgpWPI&ab_channel=RadaTVchannel
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7601.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69331

Результат

До другого читання законопроекту депутат подав 71 поправку. Більшість правок належать до процедурних рішень. Проте, правка 1470 одна з тих, яка зосереджена на тому, щоб відібрати у СБУ функції щодо розслідувань економічних злочинів. Ця правка була врахована. І під час голосування за проект закону її не вимагали поставити на підтвердження.

Враховуючи, що правка Ярослава Железняка була врахована, і народний депутат не був зобов'язаний наполягати на її розгляді під час ухвалення закону, обіцянка переноситься в категорію "архівні обіцянки".