Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Луцька

Поліщук обіцяє у 2021 році відремонтувати частину проспекту Волі

28 грудня 2020 року міський голова Луцька Ігор Поліщук пообіцяв у 2021 році відремонтувати частину проспекту Волі на відрізку від вулиці Шопена до Київського майдану. "Проблемним питанням є капітальний ремонт проспекту Волі, дорожнє покриття якого не витримує критики. Дай Боже пережити зиму з цим дорожнім покриттям, тому що там немає вже що латати. Ліва частина тротуару, якщо рухатись від вулиці Шопена до Київського майдану, теж повністю аварійна. Тому наступного року будемо братись за вирішення цього питання... Є кілька варіантів реконструкції. З повною заміною мереж і розширенням, цей проєкт буде коштувати дуже дорого, зменшення і так невеликого тротуару, з повним видаленням дерев, які знаходяться на проспекті Волі (на відрізку від Шопена до Київського майдану). Ми розглядаємо сьогодні варіант зробити проспект Волі на тому відрізку, що я назвав, комфортним для проїзду транспорту, тобто просто відремонтувати це асфальтне покриття, зробити його більш безпечним. Сьогодні є ряд таких урбаністичних рішень, які допомагають зробити більш безпечні вулиці нашого міста для пішоходів, для велосипедистів: антикишені, обмежувачі швидкості і багато-багато є рішень. Зробити цікавий для пішоходів цей проспект, зробити, як я кажу, людиноцентричним. Тому що робити з проспекту Волі транзитно-транспортну магістраль не є доцільним. На проспекті Волі необхідно зберегти існуючу ширину тротуарів, необхідно їх відремонтувати, необхідно забезпечити якісне озеленення, вуличні меблі, вирішити питання з кольорами фасадів, навести лад з вивісками", - повідомив Поліщук (відео 53:14-57:00). "У наступному році будемо реалізовувати проєкт по реконструкції проспекту Волі. Проспект Волі знаходиться в значно гіршому стані і проїжджі частини, і тротуар, а ніж Театральний майдан...", - додав очільник міста (відео 59:25-59:35).
Архів
Сказано 28 грудня 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/ihor.polishchuk/videos/3753677608031216
  • https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=829353234671240
  • https://youtu.be/7ysHxDa5H0Q
  • https://zaxid.net/pislya_pyati_misyatsiv_remontu_u_lutsku_vidkrili_dlya_proyizdu_prospekt_voli_n1528346
  • Лист Луцької міської ради від 28 грудня 2021 року

Результат

Станом на 17 червня 2021 року ремонт проспекту Волі на ділянці від Київського майдану до вулиці Шопена триває в активній фазі. Там триває заміна мереж водогону, теплових мереж, зливової та загальнофекальної каналізації, облаштовується основа під асфальтне покриття, буде облаштовуємо понад 150 нових паркомісць, вуличні меблі та нове освітлення на тротуарах та проїжджій частині.

2 вересня 2021 року міський голова Ігор Поліщук зазначив, що усі заплановані роботи на цей рік по проспекту Волі планується завершити у жовтні-листопаді. Роботи йдуть згідно з графіком (відео 16:05-16:50).

Станом на 18 жовтня 2021 року відкрили для проїзду проспект Волі на відрізку від вулиці Шопена до Київського майдану. Там проведено роботи з ремонту тротуарів, вклали нижній шар асфальту, замінили комунікації. Ремонт продовжиться і далі, зокрема, тут облаштовуватимуть паркомісця, велодоріжки та тротуари. 28 грудня 2021 року Луцька міськрада повідомила, що роботи з капітального ремонту зазначеної ділянки не завершено в повному обсязі. Враховуючи, що міський голова обіцяв відремонтувати асфальтне покриття на зазначеній ділянці проспекту зменшивши аварійність дороги, роботи з ремонту проведено частково, а саме вклали лише нижній шар й роботи буде продовжено, то обіцянка переноситься до архіву.