Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Качура пообіцяв, що на президентське опитування не витратять жодних коштів платників податків

18 жовтня 2020 року народний депутат України Олександр Качура пообіцяв, що на президентське опитування не витратять жодних коштів платників податків. "Те опитування, яке буде проводитись 25 числа, яке ініційоване президентом, воно не потребує використання державного бюджету... В любому випадку опитування таке пройде. Жодної копійки платників податків витрачено не буде", - заявив він (відео 35:00-35:20). ЗВЕРТАЄМО ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не відноситься до компетенції народного депутата, проте фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони в публічному просторі.
Не виконано
Сказано 18 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?t=2107&v=xSPKjPuyHaE&feature=youtu.be
  • https://www.facebook.com/cvu.ngo/posts/5604768579564852

Результат

Станом на червень політична партія "Слуга Народу" досі не оприлюднила інформацію про витрати на президентське опитування, проведене в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. У жовтні 2020 р. представники партії "Слуга Народу" заявляли, що витрати на опитування будуть відображені у фінансовому звіті партії. Однак, станом на травень 2021 року такої інформації надано не було. Враховуючи той факт, що партія приховує походження коштів витрачених на опитування, обіцянка отримує статус "не виконано". Статус обіцянки може бути змінений, якщо за результатами звіту буде встановлено походження коштів на опитування.