Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Перший заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"

Железняк пообіцяв, що "Голос" підтримає збільшення суми на субсидії

13 січня 2021 року народний депутат України Ярослав Железняк пообіцяв, що "Голос" підтримає збільшення суми на субсидії. "Я вважаю, що держава повинна зробити все можливе, це позиція нашої фракції, щоб субсидії було достатньо. Якщо 36 млрд буде не достатньо, запевняю, наша фракція готова підтримати збільшення цієї суми. Ми готові показати де можна скоротити гроші", - заявив він (відео 7:25-7:50).
Не виконано
Сказано 13 січня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=MydAis3NR-Q&ab_channel=RadaTVchannel
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15836

Результат

8 жовтня 2021 року ВРУ проголосувала за проєкт закону №6052 про внесення змін до ЗУ "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо реалізації соціальних заходів та інфраструктурних проєктів.

Загалом законопроєктом пропонується внести зміни до видаткової частини бюджету, збільшивши її на 39,41 млрд грн — з 1,345 трлн грн до 1,384 трлн грн.

Друга за обсягом зміна видатків бюджету — додаткові видатки на виплату субсидій. На ці цілі планують виділити додаткові 12,05 млрд грн (загалом за рік видатки на субсидії складуть 47,26 млрд грн).

Жоден депутат від фракції "Голос" не підтримав ухвалення ініціативи (утримались 13 депутатів, 7 значились як відсутні)

Таким чином, внесення змін до бюджету в частині збільшення фінансування субсидій відбулося без депутатів від "Голосу". Обіцянка отримує статус "не виконано".