Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Кулініч пообіцяв порушувати у Верховній Раді питання перегляду умов надання субсидій у формі пільгових тарифів

12 січня 2021 року народний депутат України Олег Кулініч пообіцяв порушувати у Верховній Раді питання перегляду умов надання субсидій у формі пільгових тарифів. "Обов’язково підніматиму у Верховній Раді питання перегляду умов надання субсидій, адже очевидною є неможливість людей справитись з цим фінансовим тягарем, але всюди вони чують лише відмовки і незрозумілі їм пояснення про різноманітні "формули" оплати, тоді як платити їм просто нічим", - зафіксовано у Facebook.
Виконано
Сказано 12 січня 2021 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2812643605682238&id=100008098784689
  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2822719811341284&id=100008098784689
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=9132
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15836

Результат

26 січня 2021 року народний депутат опублікував у своєму Facebook відеофрагменти із засідання Верховної Ради, у яких він підіймає питання перегляду умов надання субсидій у формі пільгових тарифів.

"І обов’язково потрібно переглянути норми споживання газу в рамках субсидії, тому що, починаючи з 2016 року, вони постійно зменшувалися – в декілька етапів, з 7 до 4 кубів на метр опалювальної площі. За таких умов для людини, яка проживає у сільській місцевості і має будинок 70 квадратів, субсидія мало що вирішує".

"Зараз цей тариф було скасовано. Для звичайних українців, які переходили на електроопалення, це збільшує витрати на компослуги в рази. Під час нашої спільної зустрічі з головами громад Полтавщини прем’єр-міністр запевнив, що питання вирішується. Тож я ще раз акцентував увагу Дениса Шмигаля на цій проблемі, а також на інших проблемних питаннях, пов’язаних з електропостачанням".

29 січня 2021 року народний депутат повідомив про те, що група "Довіра" підтримала законопроєкт "Про внесення змін до додатка № 3 Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо компенсації у зв'язку з підвищенням тарифів на електричну енергію №4672. Також народний депутат додав відеофрагмент із засідання Верховної Ради.

"До речі, я та інші представники нашої депутатської групи виступили співавторами цього законопроекту. Ним пропонується передбачити нову бюджетну програму для надання компенсації у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію споживачам, які проживають в будинках, обладнаних електроопалювальними установками, багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом, або будинках, в яких відсутні чи не функціонують системи централізованого теплопостачання, а також багатодітними, прийомними сім’ями та дитячими будинками сімейного типу".

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки народний депутат підіймав питання перегляду умов надання субсидій у формі пільгових тарифів на засіданнях Верховної Ради.

Варто додати, що група "Довіра" підтримала проєкт закону №6052 про внесення змін до ЗУ "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо реалізації соціальних заходів та інфраструктурних проєктів.

Загалом законопроєктом пропонується внести зміни до видаткової частини бюджету, збільшивши її на 39,41 млрд грн — з 1,345 трлн грн до 1,384 трлн грн.

Друга за обсягом зміна видатків бюджету — додаткові видатки на виплату субсидій. На ці цілі планують виділити додаткові 12,05 млрд грн (загалом за рік видатки на субсидії складуть 47,26 млрд грн).