Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Бойко пообіцяв зробити все, щоб зменшити фінансове навантаження на місцеві бюджети

4 січня 2021 року народний депутат України Юрій Бойко пообіцяв зробити все, щоб зменшити фінансове навантаження на місцеві бюджети. "Просто не вистачало грошей в центральному бюджеті і вирішили перекласти складності на місцеві бюджети ... І коли все це зробили, коли стало ясно, що місцеві бюджети страждають, то ніхто навіть не спромігся виправити цю ситуацію. Ось це потрібно робити зараз, потрібно виправляти. І я ... ми зробимо все щоб це відбулося ", - запевнив Бойко (відео 45:40).
У процесі
Сказано 4 січня 2021 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://youtu.be/GucLGnlVomg?t=2740
  • https://auc.org.ua/novyna/dlya-stalogo-zabezpechennya-zhyteliv-gromad-teplom-neobhidno-zbilshyty-chastku-pdfo-do
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=71093
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=71301
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=11094&SKL=10

Результат

Станом на 30 листопада 2021 року Бойко не подав жодної законодавчої ініціативи, яка б вирішувала питання, зменшення навантаження на місцеві бюджети.

Частково вирішити проблему можуть законопроект № 5066 про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо подальшого зміцнення фінансової спроможності громад та законопроект № 5066-1 про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо збільшення відсотку зарахування податку на доходи фізичних осіб до бюджетів місцевого самоврядування. Зазначимо, що ці законопроекти не виносилася на голосування, тому позицію ОПЗЖ щодо них простежити поки неможливо, серед авторів представників фракції ОПЗЖ немає.