Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Член Комітету з питань транспорту та інфраструктури

Савчук пообіцяла робити все можливе, щоб залишити акциз на пальне для громад

14 грудня 2020 року народна депутатка України Оксана Савчук пообіцяла не голосувати за бюджет без акцизу на пальне для громад. "Оскільки стала коса на камінь через недомовленості та ключові непогодження депутатів з акцизом на пальне. Державний бюджет відклали на плановий сесійний тиждень. Сподіваємося, що ми відстоїмо право громади на розвиток. Я зі свого боку, як представник Івано-франківська і партії "Свобода", я буду робити все можливе, якщо такі речі будуть закладені в бюджеті, як би не розповідали наскільки важливо його приймати, за такі речі я категорично не буду голосувати", - заявила вона (відео 8:00-8:50).
Виконано
Сказано 14 грудня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?t=499&v=iCSuqg6nxs8&feature=youtu.be
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70337
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70337
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_dep?vid=6&kod=65

Результат

15 грудня 2020 року, перед фінальним голосуванням держбюджету-2021, народні депутати розглядали законопроект 4100-д (зміни до Бюджетного кодексу). Під час розгляду депутати обговорювали й голосували за окремі правки, на яких наполягали автори. Зокрема були підтримані:

1) правка №147 (Рубльов В. В.) продовжує зарахування частки акцизу на пальне до місцевих бюджетів. Аналогічних чи схожих за змістом правок було понад двадцять.

2) правка №419 (Васильченко Г.І) стосується зарахування акцизу з продажу пального. За ініціативою Верховної Ради, бюджети громад планувалося позбавитися доходів від акцизу на пальне: кошти від акцизу на пальне мав розподіляти уряд відповідно до протяжності доріг та вулиць ОТГ.

Оксана Савчук підтримала обидві правки. В той же день 15 грудня відбулось голосування в цілому за Державний бюджет України на 2021 рік (№4000). Депутатка була відсутня під час голосування. Під час голосування у другому читанні Савчук також була відсутня. Водночас вона значиться як зареєстрована у парламенті. Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки депутатка зробила все можливе, що б залишити акциз на пальне.