Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Дубінський пообіцяв не голосувати за законопроект про створення Бюро економічної безпеки

20 грудня 2020 року народний депутат України Олександр Дубінський пообіцяв не голосувати за законопроект про створення Бюро економічної безпеки. "Де закон про БЕБ? ... Мало у нас правоохоронців в країні з повноваженнями. Давайте ще щось приймемо. Я категорично проти голосувати за черговий правоохоронний закон", - заявив він (відео 34:30-35:10).
Виконано
Сказано 20 грудня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?t=2082&v=5ks2ZlswVug&feature=youtu.be&ab_channel=DubinskyPro
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=9102

Результат

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки народний депутат не голосував за законопроект №3087-д про Бюро економічної безпеки.

28 січня 2021 року Верховна Рада України ухвалила в другому читанні закон про створення Бюро економічної безпеки №3087-д. Бюро економічної безпеки України – це центральний орган виконавчої влади, на який покладаються завдання щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави. БЕБ буде єдиним правоохоронним органом, який буде розслідувати економічні злочини. Крім тих, хто розслідує НАБУ. Це означає, що зі створенням органу зникне не тільки податкова міліція, а й економічні підрозділи в Національній поліції і Службі безпеки України.